Liz van Duin en Elaine Alwayn wisselen van functie

Waterdirecteuren Liz van Duin en Elaine Alwayn wisselen van functie tussen beleid en uitvoering. Liz van Duin wordt per 1 oktober 2018 directeur Water, Ondergrond en Marien bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Elaine Alwayn wordt met per 1 oktober 2018 directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Zee en Delta.

Duin en Alwayn

Dr. ir. E.H.S. (Liz) van Duin is sinds 2009 werkzaam bij Rijkswaterstaat, eerst als directeur in Noord-Holland, nu bij Zee en Delta. Daarvoor was zij 15 jaar werkzaam bij het Hoogheemraadschap Van Rijnland (startend als coördinator onderzoek en eindigend in de directie). Zij begon haar loopbaan in het onderzoek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen waar zij in 1992 promoveerde op een modelonderzoek naar de waterkwaliteitsproblematiek van het Markermeer.

Drs. E.B. (Elaine) Alwayn is in 1987 als P&O adviseur bij het toenmalige ministerie van VROM gestart. Na diverse managementfuncties in de bedrijfsvoering werd zij hoofd bureau DG. In 2007 maakte ze de overstap gemaakt beleid, als directeur gebiedsontwikkeling. Na de samenvoeging met het toenmalige ministerie van VenW is ze directeur Water en Bodem bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geworden. Elaine Alwayn heeft HEAO recht en personeelsmanagement en bedrijfswetenschappen gestudeerd.