Jos De Groot beoogd directeur/kwartiermaker Digitale Economie bij EZK

Jos De Groot wordt met ingang van 17 september 2018 benoemd tot beoogd directeur/kwartiermaker Digitale Economie van het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De directie Digitale Economie i.o. is ontstaan uit een samenvoeging van de directie Telecommarkt en een deel van de directie Regeldruk en ICT-beleid.

Jos de Groot

J.C. (Jos) De Groot is op dit moment directeur Telecommarkt bij EZK. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als directeur Energiemarkt, directeur Energieproductie bij het ministerie van EZ en in diverse functies bij het ministerie van Financiën.

Jos De Groot studeerde algemene economie aan de Universiteit van Groningen.

M.P.C. (Mark) Bressers, tot 17 september 2018 directeur Regeldruk en ICT-beleid bij EZK, rondt zijn werkzaamheden tot 1 oktober af. Na ruim 4 ½ jaar directeur te zijn geweest binnen het DG Bedrijfsleven en Innovatie wil hij een nieuwe loopbaanstap maken buiten het kerndepartement van EZK.