Focco Vijselaar directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij EZK

Focco Vijselaar wordt directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 18 november 2018.

Focco Vijselaar

Drs. F.W. (Focco) Vijselaar is sinds augustus 2016 directeur Algemene Economische Politiek/Chief Economist bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarvoor was hij directeur Buitenlandse Financiƫle Betrekkingen bij het ministerie van Financiƫn. Eerder vervulde hij bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de functie van plaatsvervangend directeur Markt en Consument.

Focco Vijselaar studeerde Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De benoeming van de heer Vijselaar is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.