Waarnemingen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport en Rijkswaterstaat

Jaap Slootmaker wordt met ingang van 5 december 2018 waarnemend inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Jaap Slootmaker

Hij vervangt Jan van den Bos, die uit gezondheidsoverwegingen tijdelijk zijn werkzaamheden neerlegt. Frank van Diepenbeek blijft plaatsvervangend IG.

Drs. J.H. (Jaap) Slootmaker trad in 2004 in dienst van Rijkswaterstaat waar hij verschillende functies heeft bekleed, o.a. als Chief Financial Officer en als directeur stafdirectie Control & Toezicht. Jaap is momenteel plaatsvervangend directeur-generaal voor Rijkswaterstaat.

Jaap Slootmaker studeerde Bestuurskunde, specialisatie Financieel Economisch Beheer, aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna volgde hij de postdoctoraal studie Operational Auditing.

Erica Slump

Erica Slump zal de functie van Jaap Slootmaker als plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat waarnemen naast haar functie als hoofdingenieur-directeur Noord-Nederland.

Mr. drs. E. (Erica) Slump is in januari 2018 gestart bij Rijkswaterstaat. Eerder was zij werkzaam als directeur Onderwijsinstellingen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor was zij lid van de directie van Dienst Landelijk Gebied, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Erica Slump studeerde Rechten en Bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.