Joke Brandt permanent vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York

Joke Brandt verlaat de Topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst en wordt permanent vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Blok van Buitenlandse Zaken. De benoeming gaat medio 2020 in.

Joke Brandt

Drs. J.M.G. (Joke) Brandt is op dit moment secretaris-generaal bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was zij Deputy Executive Director bij UNICEF in New York. Voor haar vertrek naar New York in 2012 was zij directeur-generaal Internationale Samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder vervulde ze ambassadeursfuncties in Oeganda en Eritrea.

Joke Brandt studeerde Geografie en Ontwikkelingseconomie aan de Universiteit Utrecht.