Wim Geerts ambassadeur in Beijing

Wim Geerts verlaat de Topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst en wordt de nieuwe ambassadeur in Beijing. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Blok van Buitenlandse Zaken. De benoeming is pas definitief als de Chinese regering haar goedkeuring eraan heeft verleend. De benoeming gaat in vanaf volgend jaar zomer.

Wim Geerts

Drs. W.J.P. (Wim) Geerts vervulde sinds 2016 de functie van secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. Daarvoor was hij werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, met als laatste functie directeur-generaal Politieke Zaken en heeft hij functies in het postennet (Singapore, Washington, Ottawa) afgewisseld met posities op het departement in Den Haag. Ook is hij werkzaam geweest bij het ministerie van Algemene Zaken, onder andere als raadadviseur.

Wim Geerts studeerde Engelse taal- en letterkunde, met als bijvak Mensenrechten, aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en aan Boston College in de Verenigde Staten.