Aldrik Gierveld ambassadeur in Wenen

Aldrik Gierveld wordt ambassadeur in Wenen. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Blok van Buitenlandse Zaken. De benoeming is pas definitief als de Oostenrijkse regering haar goedkeuring eraan heeft verleend. De benoeming gaat deze zomer in.

Aldrik Gierveld

Mr. drs. A.H. (Aldrik) Gierveld is momenteel directeur Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze functie vervult hij in het kader van de uitwisseling tussen de Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na afloop van de uitwisseling keert Aldrik terug naar BZ in de bovengenoemde functie.

Sinds 1990 is hij werkzaam in verschillende functies binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij werkte op het ministerie in Den Haag, de ambassades in Boedapest en Rome en op de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Hij was ook gedetacheerd bij het secretariaat-generaal van de Europese Commissie.

Aldrik Gierveld studeerde politicologie en rechten aan de Universiteit van Amsterdam.