Bertholt Leeftink consultant bij ABDTOPConsult

Bertholt Leeftink wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 28 januari 2019.

Bertholt Leeftink

Dr. B. (Bertholt) Leeftink bekleedde de functie van directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en was interim directeur bij het Nederlands Investeringsagentschap. Daarvoor was hij loco-secretaris-generaal en directeur Algemene Politiek bij het toenmalige ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Eerder vervulde hij bij het ministerie van Economische Zaken de functie van plaatsvervangend directeur-generaal Economische Politiek. Daarvoor was hij in verschillende functies werkzaam bij het ministerie van Financiƫn.

Bertholt Leeftink studeerde Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide aan dezelfde universiteit zijn promotieonderzoek op het gebied van internationale monetaire economie.

De benoeming van de heer Leeftink is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.