Michiel van der Veen directeur I&O bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Michiel van der Veen wordt per 1 mei 2019 directeur Innovatie en Ontwikkeling bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Michiel van der Veen

Dr. M (Michiel) van der Veen is al jarenlang als expert werkzaam op het gebied van (digitale) identiteit en biometrie. Hij is op dit moment als expert verbonden aan de Wereldbank, en van 2008-2018 was hij algemeen directeur van respectievelijk priv-ID en GenKey, gericht op identificatie en biometrie voor overheden in ontwikkelingslanden. Aan het begin van zijn carrière vervulde hij van 2000 tot 2008 diverse functies binnen Philips Research in Eindhoven.

Michiel van der Veen studeerde geofysica aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de ETH Zürich in Zwitserland.