Marcel Timmer directielid Centraal Planbureau

Marcel Timmer wordt met ingang van 1 september 2019 directielid van het Centraal Planbureau.

Marcel Timmer

Prof. Dr. M.P. (Marcel) Timmer is sinds 2010 hoogleraar Economische groei en ontwikkeling bij de Rijksuniversiteit van Groningen. Ook is hijĀ  directeur van het Groningen Growth en Development Center (GGDC).). Hij heeft leiding gegeven in verscheidene grote internationale onderzoeksconsortia op het gebied van productiviteit (het EUKLEMS project) en internationale handel (het WIOD project).

Marcel Timmer heeft een Master in Econometrie en in Filosofie van de Rijksuniversiteit Groningen en is in 1999 gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2015 ontving hij een Vici Innovation grant van NWO voor zijn project Modelling Global Value Chains.