ABD-symposium 2019: Leiderschap met de Maatschappij

Het derde symposium voor de Algemene Bestuursdienst, op donderdag 13 juni, heeft zo'n 300 ambtenaren uit de top van de Rijksdienst getrokken. Vanuit heel Nederland kwamen ze naar Den Haag om rond het thema 'Leiderschap met de maatschappij' te spreken over hun rol als maatschappelijk partner.

Een ABD'er vervult immers drie rollen: manager, politiek adviseur en maatschappelijk partner. In die laatste rol moet een ABD'er zijn leiderschap letterlijk samenwerkend vorm kunnen geven en in verbinding staan met de haarvaten van de samenleving. Maar hoe weet je dat je de juiste gesprekspartners hebt? Hoe kom je in contact met de samenleving? Hoe kunnen topambtenaren helpen Nederland nog beter te maken? En vooral: hoe doen we dat, in een maatschappij die al zo mooi is, en daarom met minder geen genoegen neemt, en dat ook hardop laat horen?

Diverse sprekers deelden hun ervaringen met de zaal. Lees meer.