Joris Groen raadadviseur Binnenlands Bestuur en Staatsrecht bij AZ

Joris Groen wordt per 15 juli 2019 raadadviseur Binnenlands Bestuur en Staatsrecht bij het kabinet van de minister-president binnen het ministerie van Algemene Zaken.

Mr. dr. J.R. (Joris) Groen is momenteel coördinerend beleidsmedewerker binnen het DG Politie en Veiligheidsregio’s bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bij de directie wetgeving en juridische zaken van hetzelfde ministerie was hij eerder betrokken bij de implementatie van het gemeenschappelijk Europees asielstelsel en projectleider voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (interdepartementaal).

Joris Groen studeerde Wijsbegeerte van de Rechtswetenschap en Staats- en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.