Hans Leijtens opnieuw Commandant Koninklijke Marechaussee

Hans Leijtens wordt per 2 september 2019 Commandant Koninklijke Marechaussee, tevens gouverneur van de Residentie bij het ministerie van Defensie. In de periode 2012 - 2015 was hij dat ook. Met zijn stap verlaat hij de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Leijtens, Hans

Dr. J.A.J. (Hans) Leijtens is op dit moment voorzitter van de International Board of Auditors for NATO in Brussel. Daarvoor was hij 2 jaar programmadirecteur-generaal Wederopbouw Bovenwindse Eilanden en directeur-generaal Belastingdienst. Hij startte zijn carrière in 1985 bij de Koninklijke Landmacht. In 1989 kwam Leijtens in dienst bij de Koninklijke Marechaussee, waar hij onder meer hoofd Operationele Dienst Politiedienst en projectleider herinrichting District Schiphol was. In 1996 maakte hij een overstap naar het bedrijfsleven, waar hij werkte als management-consultant bij Mercuri Urval en interim-manager bij Auditing & Consulting Services. In 2003 keerde hij terug in overheidsdienst als docent Rechts- en politiewetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie. Aansluitend heeft hij diverse functies binnen de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Defensie verricht en is hij uitgezonden geweest naar Afghanistan.

Hans Leijtens studeerde Sociologie en Psychologie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. In 2008 promoveerde hij in Leiden op een onderzoek naar de werking van resultaatgerichte sturing bij de brigades van de Koninklijke Marechaussee.