Anita Vegter keert terug naar de rechtspraak

Anita Vegter, directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, is door de Koning benoemd tot senior rechter in de rechtbank Amsterdam. De benoeming gaat in op 1 november 2019.

Anita Vegter

Mr. J.G. (Anita) Vegter is directeur-generaal sinds september 2016. Eerder was zij achtereenvolgens lid van het Bestuur van de Autoriteit Consument en Markt, lid van de Raad van Bestuur NMA, senior rechter en plaatsvervangend president in de rechtbank Amsterdam en advocaat en deken van de Orde van Advocaten te Arnhem. Met haar benoeming tot senior rechter verlaat Anita Vegter de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Anita Vegter studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg.