Mark Dierikx verlaat de Rijksdienst

Mark Dierikx gaat met pensioen en verlaat per 5 oktober 2019 de Rijksdienst.

Mark Dierikx

Drs. M.E.P. (Mark) Dierikx was sinds juli 2016 consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van 2011 tot 2016 vervulde hij de functie van directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging bij het ministerie van Economische Zaken. Van 2008 tot 2011 was hij directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken en van 2004 tot 2008 directeur-generaal Water bij het voormalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Bij het ministerie van Economische Zaken vervulde hij daarvoor onder andere de functie van plv. directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen. Ook was hij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gedetacheerd als directeur Aziƫ & Oceaniƫ, tevens plv. directeur-generaal Regio- en Landenbeleid.