Jan Petrus diensthoofd Verwerving bij de Politie

Jan Petrus is met ingang van 1 oktober 2019 diensthoofd Verwerving bij het Politiedienstencentrum bij de Politie.

Jan Petrus

J.P. (Jan) Petrus MFM was sinds 2016 kwartiermaker voor deze nieuwe dienst. De Dienst Verwerving koopt de producten en diensten in die politiemedewerkers nodig hebben voor het werk. Op 11 november begint de dienst officieel.

Jan Petrus begon zijn loopbaan bij de Politie als hoofd inkoop bij het korps Rotterdam-Rijnmond; een functie die hij ruim tien jaar bekleedde. In 2011 werd hij programmamanager voor de inrichting van de dienst Facility Management, waarvan hij in 2014 plaatsvervangend diensthoofd werd en later waarnemend diensthoofd. Daarnaast gaf Jan Petrus jarenlang les bij de Hogeschool Rotterdam in de vakken Inkoopmanagement en Facility Management.