Pieter Hasekamp directeur Centraal Planbureau

Pieter Hasekamp wordt directeur van het Centraal Planbureau. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 maart 2020.

Pieter Hasekamp

Dr. P. F. (Pieter) Hasekamp is sinds 2015 directeur-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiƫn. Daarvoor was hij algemeen directeur bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en directeur Zorgverzekeringen bij het ministerie van VWS. Eerder bekleedde hij diverse managementfuncties bij het ministerie van VWS en het ministerie van Financiƫn.

Pieter Hasekamp studeerde Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan het European University Institute in Florence.

De benoeming van Pieter Hasekamp is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.