Bas van den Dungen secretaris-generaal Financiën

Bas van den Dungen wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het moment van aantreden wordt verwacht in maart 2020.

Bas van den Dungen

Drs. B.E. (Bas) van den Dungen is sinds 2014 directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was hij onder andere voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Kentalis en directeur bij de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg. Hij startte zijn loopbaan bij het ministerie van Financiën.

Bas van den Dungen studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

De benoeming van Bas van den Dungen is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.