ABD LaB - Versterk je Leiderschap in 2020

Als ABD-topmanager krijg je dagelijks te maken met de snel veranderende, onzekere en complexe maatschappij. De vraagstukken waar je voor staat zijn vaak taai en veeleisend, de problematiek is grensoverschrijdend en bijna altijd multidisciplinair. Dit vraagt veel van jou en je leiderschap.

Bureau ABD ondersteunt topmanagers (directeuren) met ABD LaB, Leiderschap aan Bod. In ABD LaB kun je reflecteren op je opdracht in je werk en hoe je deze invult.

Samen met vijf collega’s van verschillende organisaties uit het Rijk vorm je een leergroep en ga je met elkaar aan de slag in een ‘LaB’ waarin volop en veilig geoefend en gereflecteerd kan worden op de dilemma’s die jij in je dagelijks werk ervaart.

Lees meer over de inhoud, de duur en de kosten.

In 2020 starten in maart, april en mei nieuwe ABD LaB-groepen. Heb je interesse in deelname? Meld je aan voor een intakegesprek. Stuur een e-mail naar ABDleiderschap@minbzk.nl.

Wat zeggen deelnemers over ABD LaB?

Het hele traject heeft me veel inzicht en rust gegeven. Bepaalde problemen komen hierdoor minder op mijn pad, lijkt het.

Ik positioneer mezelf krachtiger en gelijkwaardiger, ga conflicten niet meer uit de weg. Hierdoor ben ik veel meer leidend in mijn context.

Ik voel me autonomer, laat me minder leiden door wat ik denk dat anderen van mij verwachten of over mij denken. Ik houd hierdoor veel meer energie over.