Nieuwe editie ABD Kandidatenprogramma van start

“Hoe doe je het juiste als niemand kijkt? Hoe zorg je ervoor dat mensen tegen je blijven zeggen wat ze echt van je vinden als je hoger in de boom komt?”. Hele actuele en relevante vragen die Oscar David, organisatiepsycholoog, stelde aan het publiek op de startbijeenkomst van de nieuwe editie van het ABD Kandidatenprogramma.

Hij hield een lezing over macht, waarden en moreel kompas. De feestelijke start van dit talentenprogramma vond 23 januari plaats in Diligentia in Den Haag. Marjolein Voslamber, plaatsvervangend directeur-generaal voor de ABD, deed de aftrap en ging in op de actualiteit rondom de Algemene Bestuursdienst.

De komende anderhalf jaar gaan 22 kandidaten uit verschillende ministeries, een grote gemeente, een ZBO en de Politie met elkaar aan de slag om betere publieke leiders te worden. Het doel van het ABD Kandidatenprogramma is dat zij doorgroeien naar een positie van directeur. Het programma heeft drie leerlijnen: ken je zelf, ken je vak en ken de wereld. Het geeft de kandidaten een basis om zichzelf door te ontwikkelen. Veel inhoudelijke onderdelen zijn gebaseerd op de visie op publiek leiderschap waarin de drie rollen van maatschappelijk partner, manager en politiek adviseur centraal staan.

Zoals op dit moment duidelijk is staat de (top)ambtenaar steeds meer publiekelijk in de wind. Er verandert veel. Ook politiek, want aan het eind van dit kandidatenprogramma staat er een nieuw kabinet met een nieuw beleid. De maatschappelijke opgave en het daarin grenzeloos samenwerken staan centraal in het KP. De actualiteit wordt ingebracht via sprekers, opdrachten en projecten die worden bezocht.

De 22 kandidaten hebben in een pitch laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Zo was het publiek van tutoren en leidinggevenden getuige van een afdelingshoofd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken dat 30 jaar geleden door een wees in een weeshuis in Roemenië zijn kansrijke commerciële loopbaan inruilde voor de publieke zaak. Een kandidaat van de Politie beschreef haar eerste nachtdienst in Het Oude Noorden in Rotterdam 25 jaar geleden. Ze zet zich sindsdien in voor de Politie. Ook bijbanen als bestuurslid bij een hospice en bassist bij een band passeerden de revue.

Oscar David: “Vroeger stond wat juist was in de wet. Dat noem ik macht 2.0, de bureacratische macht. Nu gaan de dingen zo snel dat de wetgever het niet bij kan houden. We hebben macht 3.0 nodig en dat gaat over moraliteit. Over het moreel kompas.”

Met het moreel kompas van deze groep kandidaten zit het wel goed. Overduidelijk is dat deze groep ambitieuze, publieke leiders zich met hart en ziel willen inzetten voor de verbetering van de Nederlandse samenleving.