Maarten Camps voorzitter Raad van Bestuur UWV

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft Maarten Camps per 1 juni 2020 voor een termijn van vijf jaar benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen UWV. Daarmee verlaat hij de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Maarten Camps

Maarten Camps volgt Fred Paling op die afscheid neemt na de maximale termijn van twee keer vijf jaar als lid van de Raad van Bestuur.

M.R.P.M. (Maarten) Camps is momenteel secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Eerder was hij directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (2008-2013) en plaatsvervangend directeur Algemene Financiële en Economische Politiek bij het ministerie van Financiën (2000-2002). Ook was hij voorzitter van Europese adviesgroepen, waaronder het werkgelegenheidscomité van de Europese Unie.

Maarten Camps studeerde Economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en Universiteit van Exeter (Verenigd Koninkrijk).