Henri van Faassen extra directeur Publieke Gezondheid bij VWS

In verband met de coronacrisis gaat Henri van Faassen zich, naast Ciska Scheidel, als extra directeur Publieke Gezondheid inzetten op het coronadossier bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De benoeming gaat per direct in.

Henri van Faassen

Mr. H. (Henri) van Faassen is sinds 2017 directeur Bestuursondersteuning en Advies bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Economische Zaken als plaatsvervangend directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn, waar hij betrokken was bij de Fipronil-crisisorganisatie. Eerder vervulde hij verschillende leidinggevende functies bij het miisterie van OCW.

Henri van Faassen studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Bedrijfskunde aan de Open Universiteit.