Marc Elsensohn algemeen directeur bij het NFI

Marc Elsensohn is per 1 juni 2020 algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut.

M.R.P. (Marc) Elsensohn is op dit moment werkzaam bij het ministerie van Defensie als plaatsvervangend directeur Aansturing Operationele Gereedheid van de Krijgsmacht. De laatste jaren is Marc werkzaam geweest op het ministerie van Defensie in verschillende bestuurlijke functies. Hij was als Commandant Onderzeedienst integraal verantwoordelijk voor het inzetgereed maken van de onderzeeboten. Daarnaast heeft hij vanuit Schotland, enkele jaren voor de Royal Navy gewerkt. Hij heeft verschillende operationele missies uitgevoerd, onder andere als commandant van een onderzeeboot en met een fregat.

Marc Elsensohn heeft na zijn officiersopleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine een jaar bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven gestudeerd. Naast het volgen van de Hogere Defensie Vorming in Frankrijk heeft hij zijn Master Geopolitiek behaald aan de Université Paris II Assas Pantheon.