Fouad Ouald Chaib en Rob Tanis toegevoegd aan leiding Politieacademie

Fouad Ouald Chaib is per 1 juli 2020 benoemd tot hoofd Bedrijfsvoering van de Politieacademie. Hij volgt daarmee Rob Tanis op. Rob Tanis is per 1 juli 2020 benoemd tot hoofd Operatiën van de Politieacademie. Met directeur Gerrit den Uyl en plaatsvervangend directeur Kathelijne van Kammen bestaat de leiding van de Politieacademie dan uit vier personen.

Fouad Ouald Chaib en Rob Tanis

Fouad Ouald Chaib

F. (Fouad) Ouald Chaib maakt sinds december 2018 deel uit van de directie van de Politieacademie. Daarvoor was hij werkzaam binnen de eenheid Oost-Nederland in de sectorleiding van het district Twente. In 1992 begon Fouad Ouald Chaib als diender bij de toenmalige gemeentepolitie Enschede. Hij heeft verschillende leidinggevende functies vervuld bij de politie en de gemeente Enschede.

Rob Tanis

R. (Rob) Tanis MFM werkt sinds juni 2019 als interim-hoofd Bedrijfsvoering bij de Politieacademie. Van 1986 tot en met 2007 was hij in het regiokorps Amsterdam-Amstelland chef Tactische Recherche en wijkteamchef/waarnemend districtschef. Ook heeft hij veel leidinggevende ervaring als Operationeel en Algemeen Commandant in SGBO verband. Van 2001 tot en met 2014 was Rob Tanis werkzaam in de bedrijfsvoering. Eerst als diensthoofd Materiele Ondersteuning, daarna als plv. korpschef in het regiokorps Gelderland-Midden en aansluitend als kwartiermaker en directeur Facility Management Nationale Politie. Vervolgens zette hij zijn loopbaan voort bij de eenheidsleiding van de Landelijke Eenheid en bij de eenheid Oost-Nederland als hoofd Operatiën.