Erik Bruinsma naar programmadirectie COVID-19 bij VWS

Erik Bruinsma is sinds juni 2020 in de functie van directeur op detacheringsbasis werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar hij namens Nederland deel uitmaakt van het Europese onderhandelingsteam voor de aankoop van Covid-19-vaccins en werkzaamheden verricht rondom vaccinontwikkeling. Sinds 24 augustus 2020 is hij definitief overgestapt naar VWS en gaat hij zijn werkzaamheden verrichten binnen het kader van de programmadirectie COVID-19 bij het DG Volksgezondheid.

Erik Bruinsma

Mr. drs. S.W.F.H. (Erik) Bruinsma was hiervoor aanjager Aanjaagteam Ondermijning bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Eerder vervulde hij diverse functie bij het ministerie van Financiƫn en bij de Belastingdienst, waaronder de functie van directeur Uitvoerings- en handhavingsbeleid. Van 2002 tot 2006 was Bruinsma eerste ambassadesecretaris voor het ministerie van BZK bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie.

Erik Bruinsma studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden en Nieuwe en Nieuwste Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.