Nicole Huppertz programmadirecteur bij VWS

Nicole Huppertz is per 1 september 2020 benoemd tot directeur van de programmadirectie voor 'Nafase van de coronacrisis' bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Nicole Huppertz

De nieuwe programmadirectie maakt deel uit van de portefeuille van plaatsvervangend secretaris-generaal Abigail Norville en richt zich op de voorbereiding van (externe) onderzoeken en verantwoording naar aanleiding van de coronacrisis.

Drs . N.H.J.M. (Nicole) Huppertz werkte tot voor kort via ABD Interim en deed verschillende opdrachten bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, Defensie en recent bij de Dienst Justitiƫle Inrichtingen. Zij werkte in verschillende functies al eerder al bij het ministerie van VWS, van 2014 tot 2017 als programmadirecteur Fraudebestrijding in de zorg, van 2008 tot 2014 als plaatsvervangend directeur bij de directie Zorgverzekeringen en van 2003 tot 2006 bij het Projectbureau Toekomst Zorgstelsel. Van 2006 tot 2008 was ze bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoofd van de afdeling Arbeidsomstandigheden en Sociale Verzekeringen.

Nicole Huppertz studeerde Algemene economie aan de Katholieke Universiteit Brabant. Zij nam deel aan het ABD Kandidatenprogramma.