Geoffrey van Leeuwen raadadviseur Buitenlandse Zaken en Defensie bij AZ

Geoffrey van Leeuwen wordt met ingang van 26 oktober 2020 raadadviseur Buitenlandse Zaken en Defensie bij het Kabinet Minister-President bij het ministerie van Algemene Zaken.

Geoffrey van Leeuwen

Mr. G.E.W. (Geoffrey) van Leeuwen is op dit moment directeur Midden-Oosten en Noord-Afrika bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was hij voor het ministerie van BZ onder andere Nederlands ambassadeur in Afghanistan, consul-generaal in Mumbai, India en lid van het managementteam van de Politietrainingsmissie Kunduz.

Geoffrey van Leeuwen studeerde Civiel recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en Staatsrecht aan Sciences Politiques Paris. Tevens behaalde hij een Master of Philosophy Internationale betrekkingen aan de Universiteit van Cambridge.