Benoemingen eenheidsleiding Midden-Nederland bij de Politie

Johan van Renswoude is per 1 februari 2021 hoofd Operatiën, Leo Wallage is per 1 februari 2021 hoofd Operatiën en plaatsvervangend politiechef en Thea Visser-Bekkema is per 1 maart 2021 hoofd Bedrijfsvoering bij de eenheid Midden-Nederland bij de Politie.

Johan van Renswoude, Leo Wallage en Thea Visser-Bekkema
Johan van Renswoude, Leo Wallage en Thea Visser-Bekkema

Johan van Renswoude was hoofd Bedrijfsvoering. Hij startte in 1979 aan de Politieacademie, waarna hij in verschillende regio’s gewerkt heeft als teamchef en sectorhoofd. De rol  is hem niet onbekend: hij startte eerder al in de functie van hoofd Operatiën bij de eenheidsleiding Midden-Nederland.

Leo Wallage startte 1 oktober 2020 al in Midden-Nederland als hoofd Operatiën, en is op 1 februari formeel benoemd als hoofd Operatiën en plaatsvervangend politiechef. Hiervoor was hij vanaf 2011 betrokken bij het vormen van de eenheidsleiding in Noord-Holland. Vanaf de start van de Nationale Politie was hij actief als hoofd Operatiën in deze eenheid.

Thea Visser-Bekkema is benoemd in de functie van hoofd Bedrijfsvoering, waar zij al eerder de werkzaamheden voor waarnam. Zij is sinds 2006 werkzaam binnen de Politie-organisatie, onder andere als directeur Informatievoorziening, waarbij ze sinds 2019 deel uitmaakt van de eenheidsleiding Midden-Nederland.