Richard Wiersema directeur Operatie bij de Dienst ICT Uitvoering

Richard Wiersema start per 15 april 2021 als directeur Operatie van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Richard Wiersema

Drs. R.M. (Richard) Wiersema is sinds januari 2018 directeur Bedrijfsvoering en CFO bij DICTU. Daarvoor vervulde hij diverse managementposities op het gebied van financiƫn en control o.a. bij de Dienst Landelijk Gebied bij het ministerie van Economische Zaken. Eerder werkte hij als programmamanager bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en vervulde hij diverse functies bij de directie Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Richard Wiersema studeerde Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.