Frank Helmich manager R&D-vakgroep Satellietwaarnemingen bij het KNMI

Frank Helmich wordt per 14 juni 2021 benoemd tot manager van de R&D-vakgroep Satellietwaarnemingen bij het KNMI bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Frank Helmich

Dr. F.P. Helmich is op dit moment programmamanager bij NWO-I/SRON Netherlands Institute for Space Research, waar hij sinds 1997 verschillende functie vervulde in de wetenschap, technologie en bestuur van het wetenschapsprogramma van het Europese Ruimtevaart Agentschap ESA. Hij was in 2019 ook interim-directeur van de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie (NOVA). In 2016 en 2017 had hij de leiding over de route “Oorsprong van het leven: op aarde en in het heelal” van de Nationale Wetenschapsagenda.

Frank Helmich studeerde Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en hij is gepromoveerd op het onderwerp astrochemie aan de Universiteit Leiden.