Rutger Pol directeur Toezicht Voortgezet Onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs

Rutger Pol wordt directeur Toezicht Voortgezet Onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs. Deze directie staat aan de lat voor het bewaken van de basiskwaliteit van het voortgezet onderwijs en om besturen en scholen te stimuleren zich te verbeteren. De benoeming gaat in per 1 augustus 2021. Rutger Pol volgt Hariet Pinkster op, die per 1 mei is vertrokken.

Rutger Pol

Alida Oppers: 'Met deze benoeming krijgt 'de sector een verbindende samenwerkende directeur die een bijdrage kan leveren aan de noodzakelijke bovensectorale samenwerking bij De Inspectie. Een directeur bovendien met veel affiniteit voor de toezichtsfunctie.'

Rutger Pol: ’Ik lever graag vanuit de Inspectie van het Onderwijs een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs, een maatschappelijk zeer relevant thema.'

Ir. R. (Rutger) Pol werkt vanaf 2017 al bij het ministerie van OCW als MT-lid bij de directie Voortgezet Onderwijs, afdeling Bestuur, Maatschappij en regelgeving. Daarvoor vervulde hij bij het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu diverse functies, waaronder plaatsvervangend directeur Maritieme Zaken, tevens afdelingshoofd Zeehavens. Hij studeerde Algemene Milieu-Economie aan de Wageningen Universiteit.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Inspectie van het Onderwijs. Rutger Pol is benoemd op een ABD-functie. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.