Margot Aelen manager warmte, water en Caribisch NL bij ACM

Margot Aelen wordt met ingang van 12 juli 2021 manager bij de directie Energie van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zij wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles warmte, water en Caribisch Nederland.

portretfoto Margot Aelen

Dr. Margot Aelen LL.M werkt sinds 2014 bij de Nederlandsche Bank (DNB) en is sinds 2017 teamlead binnen de afdelingen Toezicht Financiële Criminaliteit, die verantwoordelijk zijn voor het integriteitstoezicht op de financiële sector. In 2018 werkte zij een jaar als toezichthouder bij de New York Federal Reserve Bank.

Margot heeft Law and Economics en Europees recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en aan de Université Panthéon Assas – Paris 2 in Parijs. 
Zij is in 2014 gepromoveerd op het onderwerp ‘Beginselen van goed markttoezicht. Gedefinieerd, verklaard en uitgewerkt voor het toezicht op de financiële markten’ aan de Universiteit Utrecht.