Agnes van Zundert afdelingshoofd Participatie en Financiële Sturing bij SZW

Drs. A. (Agnes) van Zundert start op 21 juni als afdelingshoofd Participatie en Financiële Sturing (PFS) bij de directie Participatie en Decentrale Voorzieningen (PDV) en volgt hiermee Fer Nieuwenboer op. De directie PDV is verantwoordelijk voor het beleid omtrent kwetsbare groepen in de samenleving. De afdeling PFS creëert hiervoor in samenspraak met de verschillende stakeholders, zoals gemeenten, de wettelijke en financiële randvoorwaarden.

portretfoto Agnes van Zundert

Carry Goedhart, directeur PDV: “Met ervaring bij verschillende departementen (SZW, Financiën en OCW) en met de uitvoering (DUO, Werk aan Uitvoering) krijgen we er met Agnes een veelzijdige collega in het MT van PDV bij. Bovendien is zij vanuit studiefinanciering bekend met veel onderwerpen die bij PDV actueel zijn. De collega’s en ik zien uit naar de samenwerking!”

Agnes: "De Participatiewet, maar ook de schuldenaanpak, armoedebeleid en de bredere opgave in het sociaal domein vraagt veel de komende tijd. Maar bovenal gaat het om mensen en om hoe zij kunnen meedoen in de maatschappij. Ik kijk er naar uit om daar aan bij te dragen!"

Agnes is momenteel teamcoördinator Studiefinanciering bij de directie Hoger Onderwijs & Studiefinanciering van het ministerie van OCW. Daarvoor heeft ze verschillende functies bij het ministerie van Financiën vervuld en heeft ze tevens eerder bij de directie ASEA van het ministerie van SZW gewerkt.

Agnes studeerde International Economics and Finance aan de Universiteit van Tilburg.