Menno de Graaf hoofd Financiën Medeoverheden bij BZK

Menno de Graaf wordt per 1 juli 2021 hoofd Financiën Medeoverheden (afdeling Regelgeving, toezicht en monitoring) bij de directie Bestuur, Financiën en Regio’s van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Teun Eikelboom op, die per 1 april jl. hoofd Uitvoeringsbeleid bij de Belastingdienst werd.

portretfoto Menno de Graaf

Drs. M. (Menno) de Graaf is momenteel plaatsvervangend afdelingshoofd van de Unit Strategie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor de totstandkoming van het Mobiliteitsfonds, dat in het mobiliteitsbeleid een belangrijk middel is om een integrale weging van opgaven en oplossingen te bevorderen.

Menno werkte eerder onder meer bij het ministerie van Financiën (Bureau SG en Inspectie Rijksfinanciën) en bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ook was hij tijdelijk wethouder Financiën in Rijswijk.

Menno studeerde Politicologie in Leiden.

Menno over zijn nieuwe functie: “Ik zie ernaar uit om bij BZK bij te dragen aan financieel en bestuurlijk krachtige gemeenten en provincies. Ik verheug me op de kennismaking en samenwerking met de collega’s binnen de directie en daarbuiten!”.