Jacos van Zelst MT-lid Testen en traceren COVID-19 bij VWS

Jacos van Zelst start 14 juni 2021 als MT-lid Testen en traceren COVID-19 bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij volgt Reinier Koppelaar op die na een lange periode bij de programmadirectie COVID-19 een andere opgave gaat oppakken.

Jacos van Zelst

J.H.E. (Jacos) van Zelst is sinds 2017 manager afdeling Politiebestel, Bevoegdheden en Informatiefunctie bij het directoraat-generaal Politie en Veiligheidsregio’s van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor vervulde hij diverse andere (management)functies bij het ministerie van JenV en het ministerie van BZK.
 
Jacos van Zelst behaalde een doctoraal Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Maastricht en een master Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Jacos: “Ik heb enorm veel zin om me in dit nieuwe avontuur te storten en kijk uit naar de kennismaking met het team en PDC-19”, zegt hij. Peter Munters geeft aan dat Jacos een zeer ervaren manager is die tegelijk kan bouwen en bestendigen en rust en ruimte biedt aan het team.

Jacos start 7 juni met inwerken en treedt per 14 juni formeel aan zodat een warme overdracht mogelijk is.

Voor deze procedure is door Bureau ABD een ‘melden en benoemen-procedure‘ ingezet omwille van de gewenste snelheid.