Wynand Brants hoofd Politieke ambtsdragers en weerbaarheid bij BZK

Wynand Brants wordt met ingang van 15 juni 2021 hoofd Politieke ambtsdragers en weerbaarheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Wynand Brants

W.J. (Wynand) Brants LL.M is op dit moment programmamanager voor het programma-directoraat- generaal Ondermijning bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was hij werkzaam op andere functies binnen dit ministerie, waaronder als raadadviseur Privaatrecht bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken en waarnemend hoofd Georganiseerde Criminaliteit bij de directie Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding. In 2019 was hij enige tijd gedetacheerd bij de Landelijke Eenheid van de Politie. Hij startte zijn carrière als advocaat in Amsterdam en Brussel.

Wynand Brants studeerde Nederlands recht en geschiedenis (BA) aan de Universiteit Utrecht. Ook behaalde hij een LL.M in Europees recht aan het Europa College in Brugge.

De uitdaging voor deze afdeling in de komende periode is de doorontwikkeling en vernieuwing van de aanpak weerbaar bestuur en tegelijkertijd voldoende aandacht te houden voor een belangrijk pakket aan beleid, wetgeving en politiek-bestuurlijke zaken.

Ellen van Doorne (BZK): 'We leven in een tijd waarin er veel op het bestuur afkomt: herstel na corona, maatschappelijke onrust en opgaven in het fysiek en sociaal domein. Wynand brengt een mooie ervaring mee en daarnaast veel enthousiasme en zin om het verschil te maken.'

Wynand: 'Onze democratie kan niet zonder toegewijde en bekwame politieke ambtsdragers. Zij moeten hun werkzaamheden veilig en integer kunnen uitoefenen. Samen met mijn toekomstige afdeling lever ik daar graag een bijdrage aan.'

Deze benoeming kwam tot stand via een procedure van de Algemene Bestuursdienst.