Eddy Boot directeur Dcypher bij EZK

Eddy Boot wordt directeur van Dcypher, het samenwerkingsplatform kennis en innovatie Cybersecurity van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij vervult in deze rol een spilfunctie om te komen tot een effectieve en doelmatige aanpak met betrekking tot het bundelen van kennis en innovatie voor cybersecurity in Nederland. Eddy Boot start per 1 juni 2021 in deze nieuwe functie.

Eddy Boot

Dr. E.W. (Eddy) Boot bouwde na zijn studie Toegepaste Onderwijskunde bijna 24 jaar ervaring op als onderzoeker, adviseur en manager bij TNO, in veel verschillende kennis- en innovatiedomeinen. Rode draad was altijd het werken met en voor professionals in het veiligheidsdomein, op het snijvlak van techniek, organisatie en mensen. Momenteel is hij Research Manager van de afdeling Human Performance en trekker van de Publiek-Private Samenwerking rondom de simulator DESDEMONA, beide in de TNO Unit Defensie & Veiligheid.

Jos De Groot, directeur Digitale Economie, is blij met de benoeming van Eddy Boot: 'Eddy zal in deze cruciale rol een concrete bijdrage leveren aan het verbinden van partners aan inhoudelijke thema’s en samenwerkingsverbanden. Door zijn werkervaring bij TNO is hij bekend met het vertalen van kennisontwikkeling en -toepassing in roadmapping, agenda’s en publiek private samenwerkingen. Daarnaast heeft hij al ruime ervaring opgedaan met het onderwerp cybersecurity. Ik heb er vertrouwen in dat hij van het samenwerkingsplatform een goed lopend geheel maakt dat centraal staat in het cybersecurity kennis en innovatie ecosysteem. Het platform is dé plek waar alle partners met elkaar in contact komen. Waar thema’s worden uitgewerkt en samenwerking concreet wordt vormgegeven.'

Eddy: 'Wat een goed initiatief om dit samenwerkingsplatform voor het verbeteren van de waardeketen van cybersecurity en het thematisch verbinden van mensen en partijen te realiseren. Het is een nodige en belangrijke stap in het veiliger krijgen van Nederland. Ik kijk er naar uit om hier aan te kunnen bijdragen.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.