Adriaan Brouwer MT-lid Zorgverzekeringen bij VWS

Adriaan Brouwer wordt per 1 juni 2021 benoemd als MT-lid bij de directie Zorgverzekeringen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij was al sinds 2019 werkzaam bij deze directie als programmamanager Juiste Zorg op de Juiste Plek en als toegevoegd MT-lid. Dit programma wordt nu structureel ingebed in de lijn.

portretfoto Adriaan Brouwer

Adriaan Brouwer is sinds 2019 werkzaam als programmamanager Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP ) en Contourennota bij VWS. Daarvoor was hij vanuit VWS gedetacheerd naar de Europese Commissie als nationaal expert geneesmiddelenmarkt, toezicht en handhaving. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Economische Zaken als Europa coördinator.
 
Adriaan Brouwer studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht.

Klaas Beniers, directeur Zorgverzekeringen: “Ik ben heel blij dat Adriaan bij het MT van Zorgverzekeringen blijft. Adriaan heeft in de afgelopen jaren met zijn team het programma JZOJP opgezet, een beweging in gang gezet en met de Discussienota “Zorgen voor de toekomst” een inhoudelijke agenda voor verbeteringen in het zorgstelsel neergelegd. Ik ben blij dat we de kennis en ervaring van Adriaan kunnen gebruiken om die agenda voor een volgend kabinet verder uit te werken.”

Adriaan Brouwer: “Ik ben hier heel erg blij mee. Het leukste vind ik het om te zorgen dat alle leden van de teams zich welkom voelen, kunnen doen waar ze in uit blinken en zich kunnen ontwikkelen. Ik kan op dat gebied ook nog veel leren, dus daarom is dit een mooie stap”

Voor deze procedure is door Bureau ABD een ‘melden en benoemen-procedure‘ ingezet omdat het hier een organisatiewijziging betrof .