Nicolette Damen MT-lid Parlementaire Zaken en Crisiscoördinatie COVID-19 bij VWS

Nicolette Damen is per 1 juni 2021 ingestroomd als MT-lid Parlementaire Zaken en Crisiscoördinatie bij de programmadirectie COVID-19 van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  De directie coördineert de inzet van VWS in het bestrijden van de coronacrisis in samenwerking met betrokken partijen en departementen.

Nicolette Damen

N.F. (Nicolette) Damen is sinds november 2020 al waarnemend MT-lid Parlementaire Zaken en Crisiscoördinatie bij de programmadirectie COVID-19 van VWS. Daarvoor was zij programmamanager Aanpak Cliëntondersteuning bij hetzelfde ministerie. Eerder vervulde ze diverse andere managementfuncties bij de ministeries van VWS en SZW.

Nicolette Damen studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en heeft de Interdepartementale Management Leergang bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur gevolgd.

Henri Faassen, programmadirecteur COVID-19: 'Nicolette zorgt voor zorgvuldige processen en goed relatiebeheer door haar verbindende kwaliteiten. Dat is cruciaal in deze centrale rol.'

Nicolette: 'Ik vind het uniek dat ik mijn bijdrage mag leveren aan de aanpak van deze crisis die ieder mens raakt. Ik heb de afgelopen maanden ervaren dat we met alle collega’s van de programmadirectie in staat zijn om elke dag opnieuw met veel energie resultaten te behalen. Ik zie ernaar uit om dit vanuit deze plek voort te zetten.'

Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.