Adriaan Beenen Regioambassadeur Noord bij de directie Regio van EZK

Adriaan Beenen wordt per 8 juli 2021 benoemd tot Regioambassadeur Noord bij de directie Regio van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij volgt hiermee Jurgen Geelhoed op die Regioambassadeur Noord-West is geworden per 1 mei 2021. 

portretfoto Adriaan Beenen

Drs. A. (Adriaan) Beenen wordt verantwoordelijk voor de koppeling van de inhoudelijke doelen en netwerken van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan die van de relevante partners in Groningen, Friesland en Drenthe.

Mirjam Visscher, directeur Regio, is blij dat Adriaan Beenen het team komt versterken: 'Adriaan brengt met zijn ervaring binnen de Rijksoverheid en als diplomaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken kennis en ervaring mee die passen bij de ambities en uitdagingen van de directie Regio. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij als regioambassadeur dé relevante gesprekspartner voor partijen in de regio zal zijn die de verbinding weet te leggen met ontwikkelingen op de Haagse beleidsdossiers.'

Adriaan Beenen heeft zin om in deze nieuwe functie aan de slag te gaan: 'Ik voel me als een vis in het water bij het samenbrengen van partijen en het in beweging krijgen van beleid en uitvoering. De kans om dit te combineren met mijn affiniteit met het Noorden grijp ik graag met beide handen aan. Ik draag de regio een warm hart toe en voel me tegelijkertijd ook thuis in het Haagse.'

Na zijn studie Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Adriaan ruim 20 jaar, zowel nationaal als internationaal, ervaring opgebouwd als beleidsmedewerker, clusterhoofd en manager bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Sinds 2017 is hij clusterhoofd BZ-begroting en sinds 2020 plaatsvervangend Hoofd Begrotingszaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.