Mieke Havermans-Jochemsz plaatsvervangend directeur Financiën en Inkoop bij IenW

Mieke Havermans-Jochemsz wordt per 1 september 2021 benoemd tot plaatsvervangend directeur Financiën en Inkoop bij de directie Financiën en Inkoop van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij volgt hiermee Peter Hage op, die per 1 september a.s. met pensioen gaat. 

portretfoto Mieke Havermans-Jochemsz

De directie Financiën en Inkoop (FenI) adviseert alle onderdelen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW),  met uitzondering van Rijkswaterstaat, op het gebied van financiën, control, inkoop en subsidies. 

Drs. M. (Mieke) Havermans-Jochemsz is sinds 2018 concernmanager Financiën, Inkoop, Juridische Zaken bij Servicepunt71. Deze organisatie verzorgt de bedrijfsvoering voor de gemeenten in de Leidse regio. Eerder was zij onder meer manager Bedrijfsvoering bij Servicepunt71 en was zij teammanager Dienstverlening bij de gemeente Leiden. Zij heeft Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden gestudeerd. 

Marsha Hamilton, directeur Financiën en Inkoop, is blij dat Mieke het team komt versterken: ‘Mieke’s brede ervaring binnen de bedrijfsvoering, haar kwaliteiten op het gebied van richting geven, samenwerken en resultaatgerichtheid zullen ons helpen in het verwezenlijken van onze visie om daadwerkelijk partner te zijn voor het primaire proces. Zij brengt kennis, ervaring en bovendien een frisse blik van buiten de rijksoverheid mee.’  

Mieke Havermans-Jochemsz heeft zin om in deze nieuwe functie aan de slag te gaan: 'Ik haal veel plezier uit het versterken van de onderlinge samenwerking. Natuurlijk binnen de bedrijfsvoering, maar zeker ook in de samenwerking met andere directies binnen IenW. Ik ben sterk in het samenbrengen van partijen om tot een gezamenlijke visie te komen en weet deze ook tot uitvoering te brengen. Na het werken voor de gemeente Leiden en voor Servicepunt71, kijk ik ernaar uit om nu de mensen en context van het ministerie van IenW te leren kennen.'

Deze benoeming op is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de directie Financiën en Inkoop van IenW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.