Christa Monster afdelingshoofd/programmamanager Veiligheidsregio's en Crisisbeheersing bij JenV

Christa Monster wordt per 23 augustus 2021 benoemd tot afdelingshoofd/programmamanager Veiligheidsregio's en Crisisbeheersing binnen het directoraat-generaal Politie & Veiligheidsregio’s bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij volgt hiermee Edwin Meekes op.

Christa Monster

De minister van Justitie en Veiligheid is stelselverantwoordelijke voor het functioneren van veiligheidsregio’s, brandweerzorg en crisisbeheersing. Het programma waar Christa verantwoordelijk voor gaat zijn bepaalt hiervoor de beleidsmatige kaders en voert regie op de invulling daarvan. Daarnaast zal zij werken aan de verdere professionalisering van de crisisbeheersing en het versterken van de samenwerking tussen rijk en veiligheidsregio’s, ook in en met Caribisch Nederland.

Paul Gelton, directeur Veiligheidsregio’s, Crisisbeheersing en Meldkamers kijkt uit naar de samenwerking met Christa Monster in het team: 'Christa komt op een belangrijk moment nu de adviezen van de wetsevaluatie concreet ingevuld moeten gaan worden. Zij brengt veel leidinggevende en beleidservaring mee en biedt een frisse blik op de complexe materie.'

Christa heeft zin om in deze nieuwe functie aan de slag te gaan: ’Tot nu toe heb ik vanuit het sociale domein aan complexe samenlevingsopgaven gewerkt. Ik kijk ernaar uit om nu vanuit het veiligheidsdomein samen met de collega's van JenV en partners binnen en buiten de overheid aan de slag te gaan met onder andere de uitkomsten van de evaluatie van de wet veiligheidsregio's en zo te werken aan een meer ontspannen samenleving’.

C.H. (Christa) Monster is sinds 2018 manager Taal, Integratie, Samenleven, Armoede en Schulden binnen het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Rotterdam. Na haar studie heeft zij het Rijkstraineeprogramma doorlopen en daarna ervaring opgedaan als beleidsmedewerker binnen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze deed leidinggevende ervaring op als plaatsvervangend afdelingshoofd binnen het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Christa Monster studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de directie Rechtsbestel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.