Ruben van Genderen afdelingshoofd Ketenregie Inburgering bij SZW

Ruben van Genderen start op 1 juli 2021 als afdelingshoofd Ketenregie Inburgering bij de directie Samenleving & Integratie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ruben van Genderen

Aan de hand van de uitkomsten van een onderzoek dat is gedaan om te bezien wat er structureel aan taken ligt ten aanzien van de inrichting van het nieuwe inburgeringsstelsel, is er besloten om een extra afdeling in te richten binnen de directie Samenleving & Integratie (S&I) en wel die van Ketenregie Inburgering (KI). Het is de opgave van deze afdeling om in gezamenlijke verantwoordelijkheid van decentrale overheden en het Rijk de doelstellingen van de Wet inburgering te realiseren. 

Arjan van Noort, directeur S&I: 'Ruben kan met zijn analytische en verbindende kwaliteiten een belangrijke bijdrage leveren aan de succesvolle implementatie van de nieuwe wet Inburgering, en ik ben heel blij dat hij nu ook definitief ons MT komt versterken.'

Ruben van Genderen: 'Op 1 januari 2022 start het nieuwe inburgeringsstelsel dat gericht is op meedoen, het liefst via betaald werk. Ik hoop er met collega’s, ketenpartners en inburgeraars een succesvolle en lerende samenwerking van te maken.' 

R. (Ruben) van Genderen MSc is momenteel waarnemend afdelingshoofd KI. Daarvoor was hij coördinator Inburgering bij de directie S&I. Voordat hij bij het Rijk kwam werken was hij projectleider bij adviesbureau Andersson Elffers Felix. Vanuit die rol deed hij verschillende opdrachten in onder andere de vreemdelingen- en strafrechtketen.

Ruben van Genderen studeerde International Relations aan de London School of Economics and Political Science.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van SZW. Vacatures voor ABD functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.