Janneke Everaers Kwartiermaker/beoogd afdelingshoofd en MT lid BOA bij Financiën

Janneke Everaers wordt per 1 augustus 2021 benoemd tot kwartiermaker/beoogd afdelingshoofd en MT lid directie Bestuursondersteuning en Advies bij het ministerie van Financiën.

portretfoto Janneke Everaers

Op dit moment loopt de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen. Daar komt op afzienbare termijn de parlementaire enquête naar de uitvoering/toeslagen bij. Twee opeenvolgende enquêtes zijn zeer ongebruikelijk en beide enquêtes hebben grote impact op het ministerie van Financiën. Om die reden kiest Financiën ervoor binnen de directie Bestuursondersteuning en Advies (BOA) een centrale coördinatie eenheid te creëren. De kwartiermaker gaat aan de slag met de opbouw van die eenheid en in ieder geval tot en met 2023 met de coördinatie van beide enquêtes. Tevens levert de kwartiermaker, als MT lid, een bijdrage aan de verdere professionalisering van de directie BOA.
 
J.A. (Janneke) Everaers MSc. is op dit moment MT‐lid en coördinator team minister bij de directie BOA van het ministerie van Financiën. Daarvoor was zij coördinerend bestuursadviseur bij de directie BOA en coördinerend beleidsmedewerker bij de directie BFB van het ministerie van Financiën. Janneke studeerde Economie aan de Universiteit van Tilburg en volgde de Beroepsopleiding Financieel‐Economisch Beleidsmedewerker (BoFEB) bij de Erasmus school of Economics.
 
'Parlementaire enquêtes zijn niet alledaags en kunnen veel emoties oproepen. Ook in de ambtelijke en politieke top. Janneke beschikt over veel kennis en ervaring om goed om te kunnen gaan met die dynamiek. Daarnaast is Janneke een zeer prettige en deskundige gesprekspartner, integer en samenwerkingsgericht. Ik kijk er naar uit de samenwerking met haar voort te kunnen zetten', aldus Joris Wouters, directeur directie BOA.
 
Janneke Everaers: 'Ik verheug mij er enorm op om te starten als kwartiermaker/beoogd afdelingshoofd parlementaire enquêtes bij de directie BOA. Ik ben erg gemotiveerd om de komende periode als kwartiermaker aan de slag te gaan met de vormgeving van een mogelijk nieuwe afdeling en te bouwen aan een team. Een parlementaire enquête is het zwaarste middel dat de Tweede Kamer kan inzetten om haar controlerende taak uit te oefenen. De voorbereidingen vragen veel van alle betrokkenen en het is daarom belangrijk dat Financiën de benodigde kennis en kunde opbouwt om op een professionele manier bij te kunnen dragen aan de parlementaire enquêtes die voor de komende jaren op de rol staan. Ik zie ernaar uit om samen met de verschillende betrokken directies binnen Financiën hiermee aan de slag te gaan.'
 
De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. De vacature is opengesteld via de kanalen van Bureau ABD.