Wim Hoogendoorn hoofddirecteur Personeel bij Defensie

Wim Hoogendoorn is vanaf 1 augustus 2021 de nieuwe hoofddirecteur Personeel bij het ministerie van Defensie. Hij volgt schout-bij-nacht Peter Reesink op, die directeur Operaties bij de Defensiestaf wordt. De hoofddirectie Personeel is onderdeel van het directoraat-generaal Beleid van de Bestuursstaf.

Wim Hoogendoorn

W. (Wim) Hoogendoorn komt van Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Hij gaf daar de afgelopen jaren een nieuwe impuls aan de ambtelijke en bestuurlijke organisatie. De MRDH is een samenwerkingsverband van 23 gemeenten op het gebied van verkeer en vervoer en economische ontwikkeling. Daarvoor was hij directeur in verschillende functies bij de gemeente Rotterdam. Eerst bij de directie Bestuur en Communicatie, vervolgens bij het cluster Werk en inkomen en daarna bij het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning. In 2010 was hij als projectdirecteur verantwoordelijk voor de organisatie van de start van de Tour de France in Rotterdam. Eerder werkte hij in verschillende functies bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten en als consultant bij adviesbureau &Samhoud.

Joep Wijnands, DG Beleid: 'Met zijn ruime ervaring met complexe verandertrajecten is Wim Hoogendoorn de juiste persoon om leiding te geven aan het HR-transitieproces waarmee Defensie werkt aan een innovatief en toekomstbestendig personeelsbeleid. Wim keert terug op het oude nest, of zijn oude liefde zoals hij dat zelf noemt, want hij heeft ook een Defensie-achtergrond. Van 1992 tot 1999 was hij als officier in dienst bij de landmacht, waar hij onder meer leiding gaf aan de LO/Sportgroepen van de Oranje- en de Ruyter van Steveninckkazerne.'

Wim kijkt er ook naar uit om een bijdrage te leveren aan de belangrijke opgaven die er liggen: 'Ik ben heel blij met de mogelijkheid weer terug te keren bij mijn eerste werkgever en daarmee oude liefde, het ministerie van Defensie. Ik kijk terug op een hele mooie periode bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag maar ik verheug mij erop mijn rugzak met kennis en ervaring in te zetten voor de verdere ontwikkeling van onze Krijgsmacht.'

De werving en selectie voor deze vacature is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Defensie. De vacature is opengesteld via de kanalen van Bureau ABD.