Berry Roks algemeen directeur Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst

Berry Roks is per 24 juni 2021 benoemd tot algemeen directeur Midden- en Kleinbedrijf (MKB) bij de Belastingdienst. De directie MKB is verantwoordelijk voor de uitvoering en het toezicht op de circa twee miljoen bedrijven die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Hiertoe behoort ook de groeiende groep ZZP-ers die Nederland rijk is. Per jaar groeit het MKB met 100.000 bedrijven. MKB streeft naar maximale compliance door de beïnvloeding van het gedrag van ondernemers en bedrijven.

portretfoto Berry Roks

De opgave waar de algemeen directeur MKB voor staat is fors door de omvang en diversiteit van het werkveld, de omvang van de directie zelf, de complexiteit in de omgeving en de veranderopgave. In de afgelopen periode is veel energie gestoken in het omgaan met en het uitvoeren van Corona maatregelen. De komende periode zal de beweging naar de meer reguliere situatie weer moeten worden voorbereid en gemaakt. Dit alles vergt enerzijds visie en implementatiekracht om een koers uit te zetten en te volgen én anderzijds het vermogen om rust te bewaren om de continuïteit te borgen.

Peter Smink, directeur-generaal Belastingdienst: ‘Berry neemt al een tijd naar volle tevredenheid waar op deze plek, we zijn dan ook blij dat we hem nu definitief kunnen benoemen en zo de continuïteit kunnen borgen.  Berry is ter zake kundig, een teamplayer en vooral ook goed in de menselijke kant.'

Berry Roks: ‘Een bijdrage leveren aan de beste Belastingdienst voor Nederland, waar burgers, bedrijven en fiscaal dienstverleners centraal staan, daar zet ik me met passie voor in. Ik zie het als een voorrecht om te mogen werken aan het (herstel van) vertrouwen van  maatschappij, politiek en medewerkers in de Belastingdienst. Dat is belangrijk omdat de Belastingdienst onmisbaar is voor het functioneren van de samenleving.'

De heer G. (Berry) Roks was sinds 1 juli 2020 al waarnemend algemeen directeur Midden- en Kleinbedrijf. Berry vervult sinds 1982 diverse functies in uitvoering, beleid en management binnen de Belastingdienst.

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld via de kanalen van Bureau ABD, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure door Bureau ABD en het ministerie van Financiën, is deze het ook geworden.