Karlo van Dam MT-lid, tevens plaatsvervangend directeur Topsectoren en Industriebeleid bij EZK

Karlo van Dam wordt MT-lid en tevens plaatsvervangend directeur bij de directie Topsectoren en Industriebeleid (TOP) van het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De benoeming gaat in per 1 juli 2021. Karlo van Dam volgt Remko de Haan op die per 15 juni 2021 de functie heeft verlaten.

Karlo van Dam

De directie TOP is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van het (top)sectorenbeleid en het industriebeleid en de verduurzamingsopgaven die daar spelen. Belangrijke opgaven in de toekomstige portefeuille van Karlo zijn verbonden met de economische transities op weg naar een nieuwe economie. Naast de zorg voor een duurzaam herstel van getroffen sectoren uit de coronacrisis, gaat het daarbij ook meer specifiek om zaken als het toekomstbestendig maken van de detailhandel en het duurzaam ontwikkelen van een gastvrijheidseconomie (toerisme) die de draagkracht van gebieden en inwoners niet overschrijdt.

David Pappie, directeur TOP: 'Door het vertrek van Remko de Haan naar OCW ontstond bij onze directie een urgent probleem. Niet in het minst door de extra werkzaamheden die de coronacrisis bij deze directie met zich meebrengt. Op deze plek is iemand nodig die goed bekend is met de organisatie en met het werk én die snel beschikbaar is. Karlo was wat mij betreft de juiste persoon op de juiste plek met de juiste ervaring en op het juiste moment. Naast dat hij een talentvol manager is met potentie, is hij bekend met het DG Bedrijfsleven en Innovatie en met de werkzaamheden binnen de directie TOP. Daarnaast is hij beschikbaar per 1 juli aanstaande.'

Karlo van Dam heeft zin om aan de slag te gaan bij de directie TOP: 'Na een zeer enerverend jaar bij de corona-unit heb ik veel zin om aan de slag te gaan met het herstel van een aantal van de zwaar getroffen sectoren. Maar ook met alle andere uitdagingen waar de industrie en het bredere bedrijfsleven voor staan, waarbij mijn ervaring bij de directie Innovatie en Kennis zeer van pas komt. Ik kijk uit naar een terugkeer naar DGB&I en naar het vervullen van deze mooie plek als MT-lid/plaatsvervangend directeur bij de directie TOP.'

K. (Karlo) van Dam MSc is momenteel manager van de corona-unit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit is een tijdelijke functie. Daarvoor was hij MT-lid van de directie Innovatie en Kennis van het DG Bedrijfsleven en Innovatie van EZK. Karlo studeerde Fiscale economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Momenteel volgt hij het ABD Kandidatenprogramma.

Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.