Iris Berkhout MT-lid Bestuur, Maatschappij en Regelgeving bij OCW

Iris Berkhout wordt per 1 september 2021 MT-lid Bestuur, Maatschappij en Regelgeving bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Iris Berkhout

Deze afdeling werkt op het raakvlak van onderwijs, politiek en maatschappij. Het gaat bijvoorbeeld over toezicht en handhaving, stichten en opheffen van scholen, huisvesting en leerlingendaling, burgerschap en veiligheid op school. Er wordt volop gewerkt aan verbetering van de onderwijskwaliteit. Juristen worden ingezet voor wetgevingstrajecten en casuïstiek. Beleidsmedewerkers zijn actief in het land om besturen te ondersteunen bij leerlingendaling. Er zijn regelmatig toezichtsvraagstukken die intensief overleg vragen met de inspectie en besturen.

I.C.M. (Iris) Berkhout is sinds 2018 afdelingshoofd Rekenschap bij de directie Rekenschap en Juridische Zaken bij de Inspectie van het Onderwijs. Daarvoor vervulde zij diverse functies bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waaronder die van programmamanager Verder Integratie op de Arbeidsmarkt, plaatsvervangend afdelingshoofd Beleidsondersteuning en plaatsvervangend projectleider projectteam Werk en Integratie Vluchtelingen.

Iris Berkhout studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht.

Timon Verheule, directeur Voortgezet Oderwijs: 'Iris heeft veel politiek-bestuurlijke affiniteit en ze brengt relevante ervaring mee vanuit de Inspectie van het Onderwijs. Bovendien is zij een afdelingshoofd dat resultaatgericht is, staat voor kwaliteit en tegelijkertijd veel oog heeft voor haar mensen.'

Iris Berkhout: 'Ik verheug me er erg op om op deze plek bij te mogen dragen aan het voortgezet onderwijs en er samen met de collega’s voor te zorgen dat alle leerlingen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben. Voor mij is de cirkel rond omdat ik hier mijn ervaring uit praktijk, beleid en toezicht in kan zetten.'

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van OCW. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.