Annemarijn Obbema afdelingshoofd Toezicht, Bezwaar & Beroep directie Particulieren bij de Belastingdienst

Annemarijn Obbema start op 13 september 2021 als afdelingshoofd Bezwaar, Beroep & Toezicht kantoor Eindhoven bij de directie Particulieren van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Annemarijn Obbema

Bij de directie Particulieren wordt het toezicht op de Inkomensheffing, de bezwaar- en beroep behandeling en de ondersteuning van burgers in de vorm van relatiebeheer, klachtbehandeling en interactie met belastingplichtigen onder andere uitgevoerd vanuit kantoor Eindhoven. Het afdelingshoofd Toezicht, Bezwaar & Beroep geeft in Eindhoven leiding en richting aan een achttal teamleiders die de teams binnen dat kantoor aansturen. Annemarijn volgt Maurice Clement op die per 15 juni 2021 de functie heeft verlaten.

Meike Smolenaars, directeur Particulieren: 'Annemarijns samenwerkende en verbindende kwaliteiten en haar oog voor interne- en externe ontwikkelingen zijn waardevolle kwaliteiten voor de Belastingdienst. Ik kijk er dan ook naar uit dat Annemarijn ons MT komt versterken.'

Annemarijn Obbema: 'Ik kijk ernaar uit om samen met de teamleiders in Eindhoven en het directieteam Particulieren de ingezette koers voor het primaire proces verder te ontwikkelen. Door te werken aan een goede dynamiek in de teams, juist ingerichte processen en innovaties op diverse gebieden, verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren aan het voor burgers en bedrijven gemakkelijk maken goede aangiften te doen, aanspraak te maken op rechten en aan hun verplichtingen te voldoen.'

Ing. A. (Annemarijn) Obbema MSc is momenteel teamleider bij de directie Midden- en Kleinbedrijf van de Belastingdienst. Daarvoor was zij onder andere werkzaam bij de Deutsche Bank en bij de ABN AMRO Bank. Annemarijn heeft ruime ervaring met het aansturen van handhaving- en toezichtprocessen en met het vervullen van een adviesrol op inhoudelijk complexe dossiers.

Annemarijn Obbema studeerde onder meer Management & Organization bij Tias School for Business & Society in Tilburg.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. De vacature is opengesteld via de kanalen van Bureau ABD.