Irene Linthorst plaatsvervangend directeur Verbruiksbelastingen, Douane en Internationale Aangelegenheden bij Financiën

Irene Linthorst wordt per 12 juli 2021 benoemd tot plaatsvervangend directeur Verbruiksbelastingen, Douane en Internationale Aangelegenheden (VDI) bij het ministerie van Financiën.

Irene Linthorst

Binnen het DG Fiscale Zaken vindt een herschikking plaats van opgaven en functies. Als plaatsvervangend directeur zal Irene mede leidinggeven aan de directie waar onder andere de milieubelastingen, de BTW, de internationale belastingen en de Douane onder valt. Irene is een ervaren leidinggevende binnen het directoraat-generaal Fiscale Zaken. Omdat er meerdere nieuwe leidinggevenden zijn, is met de benoeming van Irene als plaatsvervangend directeur gekozen voor continuïteit.

Reijer Janssen: 'Irene is een doortastende leider die problemen daadkrachtig oplost. Zij is heel sterk in het maken van de verbinding met anderen, zowel met haar eigen medewerkers als met de buitenwereld.'

Irene Linthorst: 'Ik kijk ontzettend uit naar het vervullen van de functie van plaatsvervangend directeur binnen de nieuwe directie VDI. De afgelopen jaren heb ik al met veel plezier gewerkt aan de opgaven in de verbruiksbelastingen. De directie VDI bestaat uit kundige en enthousiaste medewerkers die allen hun steentje bijdragen om het (internationale) fiscale stelsel beter, uitvoerbaarder en begrijpelijker te maken voor burgers en bedrijven. Ik verheug me op de verdere samenwerking met de Douane en de Belastingdienst en vele belanghebbenden.'

Drs. I.C. (Irene) Linthorst is momenteel afdelingshoofd Verbruiksbelastingen bij de directie Internationale Zaken en Verbruiksbelastingen. Hiervoor vervulde zij diverse managementfuncties binnen het ministerie van Financiën.

Irene Linthorst studeerde Algemene Monetaire Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.